instagram

move it 2b_transparent

Organiziramo  jogu smijeha za zaposlenike u prostorijama tvrtki za vrijeme ili nakon radnog vremena ili u sklopu domjenaka, kongresa, teambuildinga ili nekih drugih evenata.

neograničen broj ljudi

– ne zahtjeva nikakvu fizičku pripremu

– uvjeti za održavanje: prostorija sa stolicama

– trajanje prilagođavamo vašim potrebama ( cca 20 – 45 min )

Ukratko o jogi smijeha:

Joga smijeha jedinstven je sustav vježbi koje je razvio doktor medicine Madan Kataria kao kombinaciju vježbi smijeha i disanja.

Njegova motivacija je činjenica da mozak ne prepoznaje razliku između spontanog i namjernog smijeha. U oba slučaja stvara endorfine, hormone sreće i tako doktor Kataria stvara koncept SMIJANJA BEZ RAZLOGA.

Kroz duboki udah i kratke izdahe popraćene zvukovima ”ha ha ha ha” mozak prima informaciju da se nešto veselo događa, počinje stvarati hormone sreće i ubrzo dolazi do pravog iskrenog smijeha. Također pokreće se rad dijafragme i dolazi do kvalitetnijeg i potpunijeg disanja.

Znanstveno je dokazao kako zdravi smijeh stimulira većinu glavnih fizioloških sustava. Jednom od studija je dokazano da 20 sekunda snažnog smijeha udvostruči broj otkucaja srca za tri do pet minuta čak i ako se radi  o “lažnom” smijehu.

Radionicu vode certificirani voditelji Jelena i Davor Rogić koji kontroliraju grupu, daju instrukcije za različite vježbe smijeha, disanja i opuštanja.

Započinje laganim zagrijavanjem i rastezanjem tijela. Nakon toga slijede vježbe dubokog disanja, pa vježbe smijeha koje koriste smijeh kao oblik vježbe koje nam omogućavaju da napunimo pluća, krvotok i cijelo tijelo svježim kisikom. Kisik je glavni izvor energije u našemu tijelu, što ga više imamo, bolje i energičnije se osjećamo i naše tijelo efikasnije funkcionira.

Trening završava vježbama opuštanja, te relaksacijom cijeloga tijela i vraćanjem u početno stanje. Polaznici prolaze kroz vježbu zatvorenih očiju i uz ugodnu tihu glazbu, te uz voditelja opuštaju dio po dio tijela.

Osmijeh je svjetlo na prozoru koji poručuje ljudim da si kod kuće…

Najvažniji psihološki učinak smijeha je stvaranje toplog, ugodnog i poticajnog ozračja na radnome mjestu i u životnom okruženju. U tako opuštenoj, vedroj, ugodnoj i poticajnoj atmosferi, produktivnost, radni elan, učinak i kvaliteta rada mnogo su bolji, a međuljudski odnosi na visokoj razini.

Jedan od ciljeva koje je dr.Madan Kataria želio postići vježbama smijeha je da doprinese stvaranju mira u svijetu, odnosno nenasilju. Popularnost ovog pokreta je brzo rasla, pa tako danas postoji preko 6.000 klubova smijeha, u više od 65 zemalja.

Stvar je jednostavna – ne možete se ljutiti na nekoga tko vas nasmijava. (Jay Leno)

Cijena radionice za jednu tvrtku iznosi 700 kn + PDV neovisno o broju zaposlenika i trajanju + putni troškovi za mjesta izvan Zagreba.

Jelena certifikat                                                       Davor certifikat

 laughter2B - Jelenamisticna_Davor_cert_new